Bjærgningsmandskab fylder vrag med vand

Bjærgningsmandskab fylder vrag med vand
Arkivfoto

Lørdag 17. september 2022 kl: 09:00


Det bjærgningsselskab der er hyret til at fjerne vraget af fragtskibet OS35, der gik på grund ud for Gibraltar i slutningen af sidste måned, har besluttet sig for at sænke den del af fragtskibet som forsat flyder på havet. Myndighederne advarer om nye olieudslip.

Beslutningen er taget fordi hårdt vejr er på vej mod farvandet ud for Gibraltar, kulminerende med meget kraftig vind og høje bølger søndag.

Bjærgningsmandskabet frygter, at det hårde vejr vil vride den agterste, stadig flydende del af skibet, i stykker, og derved besværliggøre den i forvejen komplicerede bjærgning.

OS35 er brækket i to dele, med den forreste del under vand, mens agterenden af skibet fortsat flyder. Kun forvredet metal holder de to dele sammen.

Bjærgningsmandskabet fylder nu det intakte lastrum 5 samt maskinrummet med vand, hvilket vil tvinge agterskibet ned til havbunden, hvor det vil hvile sammen med den forreste del af skibet.

Myndighederne advarer om, at operationen formentlig vil føre til et mindre olieudslip fra fragtskibet, mens at udslippet vil være mindre, end hvis vejret rev vraget fra hinanden.


RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark