Stena vil sætte flere skibe under dansk flag

Stena vil sætte flere skibe under dansk flag
Arkivfoto

Søndag 18. september 2022 kl: 08:00


Det svenske rederi Stena Line er godt tilfreds med, at en del af rederiets flåde i Østersøen sejler under dansk flag. Så godt tilfreds, at rederiet planlægger at øge antallet af færger indregistreret i det internationale danske skibsregister, DIS.

”Vi arbejder på at reducere antallet af flag vi opererer under - hvilket både letter bemanding og den administrative byrde. Jeg forventer, at vi i den forbindelse vil sætte flere af vores færger i Østersøen under dansk flag”, siger Niclas Mårtensson, CEO i Stena Line, til Maritime Danmark.

Stena Line har i dag syv færger under dansk flag, herunder rederiets nyeste og største færger, Stena Estelle og Stena Ebba. Førstnævnte blev for få uger siden indsat på rederiets rute mellem Karlskrona og Gdynia, og inden længe indsættes søsterfærgen Stena Ebba på samme rute.

Herudover tæller Stenas færger under dansk flag også Stena Scandica, der betjener rederiets rute fra Nynäshamn til Ventspils i Letland. I slutningen af august udbrød der brand i en kølecontainer på færgens vogndæk, og de svenske myndigheder gjorde sig klar til at evakuere færgen. Det lykkedes dog besætningen af få ilden under kontrol inden det kom så langt.

Stena har i den forbindelse kun ros til flagstaten, Danmark.

”Da vi for nyligt havde problemer med en dansk indregistreret færge i Østersøen, havde vi et fortræffeligt samarbejde med de danske søfartsmyndigheder. De er meget professionelle”, siger Niclas Mårtensson.

Mårtensson fremhæver også en anden fordel ved at sejle under færre flag - det gør det lettere at bytte rundt på rederiets færger, når udviklingen i fragt mængderne eller passagertallet tilsiger dette.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark