Maersk Resolve skal bore Solsort-brønde

Maersk Resolve skal bore Solsort-brønde

Fredag 23. september 2022 kl: 15:23


Maersk Drilling har sikret Maersk Resolve en større ordre fra Ineos. Jack-up riggen skal bore to udviklingsbrønde på Solsort-feltet samt udføre brøndinterventionsarbejde på to brønde i Siri Feltet - begge felter ligger i den danske del af Nordsøen.

Kontrakten forventes påbegyndt i første halvdel af 2023 med en forventet varighed på 322 dage. Den faste kontraktværdi er 34 millioner dollar. Kontrakten omfatter muligheder for at tilføje arbejde på op til ni yderligere brønde.

”Vi er meget glade for, at en af vores rigge igen skal bore i dansk farvand”, siger COO Morten Kelstrup fra Maersk Drilling.

Ordren kommer efter at Energistyrelsen har godkendt en plan for udbygning og indvinding fra Solsort feltet, der er beliggende i Nordsøen ca. 250 km vest for den danske vestkyst. Solsort feltet ventes at udgøre 12 pct. af den danske olieproduktion i 2024 og 5 pct. af gasproduktionen.

Udbygningen planlægges påbegyndt i 2023 med forventet produktionsstart omkring slutningen af 2023. Produktionen forventes at udgøre ca. 2,31 mio. Sm3 olie og ca. 0,45 mia. Nm3 gas i feltets levetid.

I 2024 vil produktion fra Solsort udgøre op mod 10 pct. af den samlede produktion af olie og gas i Danmark.

Olien i Solsort-feltets vest lobe befinder sig i et reservoir beliggende i sandsten i omtrent 3.000 meters dybde.

Maersk Resolve er en MSC CJ50 højeffektiv jack-up rig, som blev leveret i 2009. Den opererer i øjeblikket i det britiske Nordsø for Spirit Energy.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark