Svitzer-lockout vil lamme forsyningskæderne

Svitzer-lockout vil lamme forsyningskæderne
Foto: Svitzer.

Mandag 14. november 2022 kl: 12:58


Forsyningskæderne i Australien går en hård tid i møde fra fredag, hvor landets største slæbebådsoperatør, danske Svitzer, har annonceret en lockout af alle sine besætningsmedlemmer. Det sker som det seneste kapitel i en tre år lang lønkonflikt.

Siden Svitzers overenskomst med sine ansatte i Australien udløb i december 2019 har parterne ikke kunnet nå til enighed og en ny aftale. Det har betydet, at lønnen ikke er blevet ændret siden, hvilket har ført til talrige strejker i australske havne.

Og det har nu ført til, at Svitzer i dag har annonceret en lockout fra på fredag, der vil ramme 17 australske havne, hvor det danske slæbebådsselskab opererer.

“Vi har håbet, at det aldrig skulle komme til en lockout, men vi er nu nået til et sted, hvor vi ikke ser andre muligheder end at svare igen på de skadelige arbejdskampe, der er iværksat af fagforeningerne,” siger Svitzers Australiens direktør Nicolaj Noes.

Den maritime fagforening i Australien raser i en voldsom udtalelse, at “alle australske virksomheder og forbrugere nu vil lide under denne kriminelle virksomheds egoistiske og svinagtige adfærd,”

Den seneste arbejdsnedlæggelse skete i slutningen af oktober, hvor 540 ansatte på Svitzers bugserbåde i Australien nedlagde arbejdet i fire timer i protest mod deres løn og arbejdsforhold.

Et tilbud om en lønforhøjelse på 1,5 pct. er blevet afvist af de ansatte.

Kilde: Splash.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark