300 år gamle skibsvrag fundet i Østersøen

300 år gamle skibsvrag fundet i Østersøen
De formentlig 300 år gamle skibsvrag er usædvanligt velbevarede. Foto: Free.

Onsdag 23. november 2022 kl: 11:50


Tre usædvanligt velbevarede vrag af 300 år gamle træskibe er fundet på bunden af Østersøen af en ekspedition bestående af eksperter fra Nationalmuseet og krigsmuseet, oplyser Sea War Museum Jutland i en pressemeddelelse.

Fundet blev gjort af en undervandsrobot, der fotograferede skibene, der ligger i totalt mørke på omkring 150 meters dybde.

“Vragene stod næsten som den dag, de sank for flere hundrede år siden. Jeg har dykket hele mit liv og undersøgt hundredvis af vrag, men jeg har aldrig set noget lignende. Skibene stod, som var de lige blevet forladt,” siger direktør Gert Normann Andersen, Sea War Museum Jutland, der var leder af ekspeditionen.

To af skibene er ifølge museumslederen med stor sikkerhed fragtskibe fra Holland. Det tredje skib, der er det største af dem, formodes at være skandinavisk.

27 personer var med på ekspeditionen, der foregik i oktober og havde til formål at undersøge, hvordan vrag og andet nedbrydes under vand. Det er kommet bag på holdet, hvor velbevarede skibsvragene er.

I Nordsøen bliver alle vrag nedbrudt på rekordtid. Alt træværk bliver spist af pæleorm, og bølgebevægelser og tunge fiskeredskaber tager sig af resten, siger Gert Normann Andersen.

Østersøen derimod er blandt de steder, som forventes at have nogle af verdens bedst bevarede træskibsvrag liggende på bunden.

Kilde: Sea War Museum Jutland.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark