Maersk-støtte til nyt center på Assens havn

Maersk-støtte til nyt center på Assens havn
Det nye nationale center for kyst- og lystfiskeri skal ligge på havnen i Assens. Foto: Assens Kommune.

Onsdag 23. november 2022 kl: 14:01


A.P. Møller Fonden har bevilget 25 mio. kr. til opførelsen af det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter ved Assens Havn, der forventes at komme til at koste 70-75 mio. kr. . Centeret bliver ifølge Assens Kommune både et fysisk lærings- og oplevelsescenter og en portal til oplevelser i vandnaturen.

Formålet med det nationale center, der støttes af staten med 32 mio. kr. og Assens Kommune med 15 mio. kr. er at give de besøgende viden om “den ukendte, fascinerende verden af dyr og planter, der lever under overfladen samt fremme kendskabet til og lysten til lystfiskeri, skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

”Vi er meget glade for, at A.P. Møller Fonden kan se muligheder i at støtte opførelsen af det nationale kyst- og lystfiskercenter. Med den store bevilling får vi mulighed for at tage et afgørende skridt frem mod realiseringen af et center, der - udover at formidle det danske landskab under vandet til alle danskere - vil få stor betydning for handels-, restaurations- og turismebranchen i Assens by og området omkring,” udtaler Søren Steen Andersen, borgmester i Assens.

Med A.P. Møller Fondens bevilling mangler der omkring 20 mio. kr. til opførelse af oplevelsescenteret, inden det er fuldt finansieret.

Kilde: Assens Kommune.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark