Nyt: Helikopteren var i ildkamp først

Nyt: Helikopteren var i ildkamp først
Arkivfoto.

Torsdag 24. november 2022 kl: 08:00


Der blev også skudt fra den danske Seahawk-helikopter mod de formodede pirater i Guineabugten for et ¨år siden. Det kom frem under gårdsdagens retsmøde i sagen mod en 40-årig nigeriansk mand, der er tiltalt for at have bragt helikopterbesætningen i livsfare.

Først forsøgte den danske helikopterbesætning at kommunikere med speedbåden med de otte formodede pirater om bord med over radioen og med lysglimt. Men båden fortsatte. Heller ikke varselsskud i vandet foran båden virkede.

Derfor besluttede skibschefen på fregatten Esbern Snare, at næste skridt var at skyde motoren i stykker for at standse den, forklarede han under afhøringen onsdag i byretten i København ifølge DR.

Og helikopterens maskingeværskytte åbnede ild, da han kunne se mundingsglimt fra speedbåden.

“Der skød jeg direkte på båden. Det var fire salver af 5-10 skud for at være sikker på, at de stoppede med at skyde på os, indtil vi var uden for rækkevidde af deres våben,” fortalte sergenten.

Efter skududvekslingen mellem speedbåd og helikopter gik Frømandskorpset i aktion. Det endte med fire dræbte pirater og fire tilfangetagne, hvoraf de tre efterfølgende blev sluppet fri.

Derfor er det kun den 40-årige, der blev såret og har fået sit ene ben amputeret, der nu er tiltalt ved Københavns byret.

Læs hele retsreportagen fra DR HER.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark