Udviklingsplan for Gedser havn på plads

Udviklingsplan for Gedser havn på plads
Gedser Havn. Foto: Scandlines.

Torsdag 24. november 2022 kl: 10:35


Fire parter er gået sammen i et offentligt-privat partnerskab og bedt et arkitektfirma om at udarbejde en udviklingsplan, der kan pege pе aktiviteter, som målrettet kan tiltrække konkrete investeringer til den østlige del af Gedser Havn. Planen er nu klar.

I dag er Scanlines færgefart til Tyskland den væsentligste aktivitet på Gedser Havn, men den optager kun den vestlige del af havneområdet.

"Udviklingsplanen for den østlige del af havnen tager udgangspunkt i de historiske bygninger og funktionelle strukturer, der i dag danner det erhvervsaktive havnemiljø, hvor tidernes store offentlige planlægning og investeringer står side om side med knopskydninger, der gennem årene har skabt et sammensat kulturmiljø på havnen,” skriver Scanlines i en pressemeddelelse om planen.

Bag planen står Scandlines, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster, der har hyret arkitektfirmaet Schønherr til at udarbejdet udviklingsplanen.

”Det har været vigtigt for os at få en udviklingsplan, der ikke nødvendigvis skal realiseres i et hug og kræver en meget stor investor. Samtidig vil vi gerne udnytte de eksisterende bygninger og skridt for skridt udbygge havneomrеdet med respekt for stedets kvaliteter og Gedsers beboere,” siger Scandlines’ kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

“Mange af de forudsutninger, som skal være til stede for at tiltrække investorer og dermed udvikle et attraktivt miljø, findes i Gedser. Der er vand til alle sider, lystbådehavn, Nordens sydligste punkt, fantastisk lys, nærhed til feriebyen Marielyst for blot at nævne nogle. En investering i Gedser Havn vil påvirke udviklingen positivt, da liv og arbejdspladser forhåbentlig vil være et ekstra incitament til at bosætte sig i Gedser,” siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen.

Kilde: Scandlines.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark