Rusland: Eksplosioner ikke efterforsket

Rusland: Eksplosioner ikke efterforsket
Arkivfoto.

Onsdag 21. december 2022 kl: 14:13


EU-landene har ikke gennemført en reel undersøgelse af Nord Stream-eksplosionerne, siger den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov. Det er fastslået af Danmark og Sverige, at der var tale om sabotage, men ingen skyldige er udpeget.

“Det ser ud, som om der ikke er nogen af EU-landene, som vil efterforske Nord Stream-eksplosionerne,” siger den russiske udenrigsminister om den serie af eksplosioner, som i slutningen af september forvoldte brud på gasrørledningerne Nord Stream 1 og 2, der skulle forsyne europæiske hjem med russisk naturgas.

Rusland har tidligere beskyldt Storbritannien for at stå bag sabotagen af gasledningerne, hvilket er blevet lodret afvist af regeringen London.

Danske og svenske myndigheder har fastslået, at der var tale om sabotage, men ingen af landene har ønsket at pege på en ansvarlig.

Det har dog været en udbredt antagelse blandt vestlige iagttagere, at det var Rusland selv, der stod bag.

Men Washington Post skriver onsdag med henvisning til vurderinger fra diplomater og efterretningskilder, at der ikke er fundet nogen klare beviser for, at det skulle være Rusland selv, der stod bag sabotagen af de gasledninger, som landet selv ejer.

Begge rørledninger mellem Rusland og Tyskland er ubrugelige efter sabotagen og de russiske myndigheder har endnu ikke taget stilling til, om de skal repareres.

Kilde: BT.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark