Video

Formentlig menneskelig fejl bag påsejling

Formentlig menneskelig fejl bag påsejling
Foto: Skagen Havnerundfart/Facebook.

Torsdag 19. januar 2023 kl: 14:14


Det var sandsynligvis en menneskelig fejl, der sendte CTV-en Attender halvvejs op på stensætningen på ydermolen ved indsejlingen til Skagen Havn onsdag morgen. Båden fik huller i skroget og kunne ikke umiddelbart fjernes fra stedet.

“Han opdager pludselig, at han har en forkert retning, men kan ikke forklare hvorfor,” siger politikommissær Michael Elkjær, Frederikshavns Politi til Maritime Danmark om årsagen til det voldsomme sammenstød.

Ifølge politiet var der fire passagerer og to besætningsmedlemmer om bord, da det 23 meter lange Crew Transfer Vessel onsdag omkring kl. 7.15 påsejlede ydermolen med så stor fart, at skibet stod solidt plantet på stensætningen. Ingen kom noget til.

“Der blev slået bak, men for sent til at undgå stensætningen,” har politiet noteret om afhøringen af de to besætningsmedlemmer.

Ejeren af skibet, Northern Offshore Services sendte straks folk fra rederiet til Skagen, hvor det ikke umiddelbart var muligt at fjerne skibet fra stensætningen, da der blev slået huller i skroget ved påsejlingen.
Hvornår skibet kan fjernes var onsdag usikkert.

“Det er for tidligt at sige noget om. Det beror på de skader, der er sket på skibet. Den beslutning er vores forsikringsselskab også med inde over. Forhåbentlig går det hurtigt,” siger David Kristensson, der er bestyrelsesformand og medejer af Northern Offshore Service til Nordjyske.

Attender var chartret ud til Skagen-virksomheden Saga Shipping, hvor det var beskæftiget med at sende forsyninger og besætninger ud til de mange skibe, der passerer ved Skagen.

-emte< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark