Første spadestik til lav-emissions lager

Første spadestik til lav-emissions lager
Birna Ödefors, Maersk, borgmester Steen Wrist og Christian Herskind, Taulov Dry Port. Foto: ADP.

Fredag 20. januar 2023 kl: 08:00


Gravemaskinerne er formelt set allerede i gang, men torsdag blev igangsættelsen af den næste store udvidelse af Taulov Dry Port, et 40.000 kvadratmeter stort lav-emissionslager til A.P. Møller - Maersk alligevel markeret med officielle spadestik.

Det nye lager skal sætte helt nye standarder for udviklingen af lav-emissions lager- og logistikejendomme og leve op til de højeste standarder for den type byggeri.

Og det blev markeret af Birna Ödefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Maersk, Christian Herskind, bestyrelsesformand i Taulov Dry Port A/S og Steen Wrist, borgmester i Fredericia, der tog de første spadestik.

”Dette er et vigtigt spadestik for Mærsk. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikcenter er led i, at vi kan lykkes med vores ambition om at tilbyde integrerede logistikløsninger til vores kunder,” siger Birna Ödefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Maersk.

Det 40.000 m2 store lav-emissionsbyggeri opføres ud fra de højeste standarder inden for lav-emissions logistikbyggeri med bl.a. solceller på tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning i nærområdet.  

Med en længde på 350 m og en højde på 14,3 meter bliver bygningen et markant vartegn i området med direkte eksponering ud til motorvejsnettet og et vigtigt knudepunkt i Maersk’ tilstedeværelse i det nordeuropæiske marked.

Maersk’ lav-emissions lager- og logistikcenter finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension og forventes at stå færdigt i foråret 2024.

Kilde: ADP


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark