Gammel kending tager tørn på Bornholm

Gammel kending tager tørn på Bornholm
Sådan så Stena Vinga ud tidligere. Nu skal den igen sejle Køge-Rønne som afløser. Arkivfoto.

Tirsdag 14. marts 2023 kl: 14:06


Når færgen Hammershus skal i dok i næste måned, bliver den afløst af en gammel kending - Stena Vinga, som tidligere sejlede som Hammerodde på ruten mellem Rønne og Køge. Færgen blev i 2019 solgt til Stena Line, hvor den har været indsat på Göteborg-Frederikshavn ruten.

”Med Stena Vinga får vi en færge, som vi ved passer ind i lejer og til landgange, så det skulle give så få gener som muligt”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Stena Vinga indgår ikke længere i en fast fartplan for Stena Line, men er reservefærge og derfor har det været muligt for Bornholmslinjen at chartre færgen til afløsning for Hammerhus, fra den 11. til den 27. april.

Stena Vinga blev bestilt på Merwede Shipyard i Holland i 2004 af BornholmFærgen, der var en del af rederiet Danske Færger A/S, og indsat på ruten Køge-Rønne den 1. maj 2005.

I 2010 blev færgen ombygget og udstyret med et ekstra vogndæk for at opfylde de daværende krav til banemeter i kontrakten med staten.

Når Stena Vinga bliver vikar for Hammershus i april bliver den eneste forskel i de daglige rutiner, at færgen vil afgå fra Rønne klokken 16.00 i stedet for som i dag klokken 17.00 for at give lidt ekstra tid til at laste.

-emte.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark