Ny forsinkelse rammer Molslinjen - igen

Ny forsinkelse rammer Molslinjen - igen
Express 5 er endnu ikke afsejlet fra værftet på Filippinerne. Foto: Molslinjen.

Torsdag 16. marts 2023 kl: 08:13


Verdens største hurtigfærge, Express 5, er ramt af endnu en forsinkelse. Det betyder, at hurtigfærgen Max må blive sejlende på ruten til og fra Bornholm længere en planlagt, inden den kan overflyttes til Kattegat.

Express 5 har endnu ikke forladt værftet på Filippinerne. Men de sidste forberedelser til den lange tur hjem til Danmark er dog i gang, oplyser Molslinjen.

Express 5 skulle efter den oprindelige plan være sat i drift i 2. kvartal 2022, men det satte Covid-19 pandemien en stopper for. Leveringen af verdens største hurtigfærge blev udskudt til 4. kvartal 2022.

I juli i fjor meddelte Molslinjen så, at færgen ville være klar til indsættelse 20. marts, så den var klar til påsketrafikken, men heller ikke den plan holdt, meddelte rederiet i midten af januar.

Herefter forlød det, at Max efter den nuværende sejlplan skulle have sejlet på ruten Ebeltoft-Odden fra den 20. april, fordi Express 5 ville være klar til at overtage på Østersøen, men nu er den dato rykket til 11. maj, oplyser Molslinjen.

Det betyder, at hurtigfærgen er klar til fuldt program til Kristi Himmelfart, skriver rederiet i en pressemeddelelse om den seneste forsinkelse.

“Ruten til og fra Bornholm er en livline og samfunds-betinget, og vi har forpligtelser, som vi meget gerne vil overholde – og så henter vi Max hjem, så snart Express 5 kan sættes i drift”, siger Jesper Skovgaard, der er Molslinjens kommercielle direktør.
Turene til og fra Ebeltoft passes indtil den 11. maj af Express 2.
”Vores plan om fire samtidige hurtigfærger på Kattegat glæder vi os meget til at sætte i værk. Men desværre må vi erkende, at det bliver lidt senere, end vi havde håbet”, siger direktøren.
-emte


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark