Barsk vejr for Willemoes i NATO-øvelse

 Barsk vejr for Willemoes i NATO-øvelse
Peter Willemoes i hårdt vejr under NATO-øvelsen ud for Tromsø. Foto fra Forsvarets video.

Torsdag 16. marts 2023 kl: 13:49


Fregatten Peter Willemoes er godt i gang med øvelse Joint Warrior i farvandet omkring Tromsø. Ud over de mere end 40 krigsskibe indgår også flere end 25 fly og helikoptere fra de 11 deltagende nationer i øvelsen i hårdt vejr, som det fremgår af videoreportagen.

Et stormvejr på vej til øvelsen drillede Peter Willemoes - og det hårde vejr er fortsat under øvelsen, fortæller fregattens næstkommanderende, orlogskaptajn Ole Frandsen.

”Vejret på disse kanter på denne årstid kan være barskt og udfordrende med kraftige vinde, høje søer, sne og frost. Men det er også en flot natur med dybe fjorde og høje fjelde. Her på Peter Willemoes har vi oplevet lidt af det hele og er kommet godt igennem både øvelsen og vejrliget.”

Øvelsen omhandler et konfliktscenarie, der eskalerer fra en krise til en egentlig konfrontation med en fremmed magt.

Så når vejret spiller ind på gennemførelsen af de forskellige discipliner i maritim krigsførelse, må de mange flådeenheder, fly og helikoptere fra NATO rette ind.

Det hårde vejr fremgår af videoen herunder, hvor chefen for Peter Willemoes fortæller om fregattens rolle i øvelsen.Hele videoen kan ses på Forsvarets hjemmeside HER.

Kilde: Forsvaret.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark