Plan om reparation af Nord Stream 1

Plan om reparation af Nord Stream 1
Nord Stream AG er angiveligt i gang med at undersøge muligheden for en reparation af rørledningen. Arkivfoto.

Fredag 17. marts 2023 kl: 08:05


Selskabet Nord Stream AG, der er operatør af de to sprængte rørledninger mellem Rusland og Tyskland er i gang med at lægge en plan for en mulig lukning af hullerne i Nord Stream 1, så det bliver muligt at sætte den i drift igen, skulle det nogensinde bliver aktuelt.

Eksperter har advaret om, at tiden er ved at løbe ud, hvis der er et ønske om at få lukket hullerne i rørledningerne, inden saltvandet for alvor ødelægger muligheden.

Og ifølge energiselskabet E.ON´s CFO er selskabet Nord Stream AG - hvor E.ON er mindretalsaktionær - i gang med at undersøge mulighederne, selvom de kommercielle betingelser for en reparation måske ikke er tilstede i øjeblikket, skriver Maritime Executive.

“Driftsselskabet (Nord Stream AG) koncentrerer sig i øjeblikket om at afklare, hvordan de to ødelagte rørledninger først kan forsegles og drænes, så de ikke korroderer yderligere,” sagde Marc Spieker, CFO i E.ON. ved en orientering onsdag.

“Fra dagens perspektiv er det fuldstændig spekulativt, om de på et tidspunkt vil sigte mod en reparation. Det afhænger af mange faktorer - politiske, sociale, økonomiske - som kun tiden vil vise,” tilføjede han, ifølge Maritime Executive.

Det er fortsat uvist, hvem der stod bag sabotagen af rørledningen, men spekulationerne går i stort set alle retninger.

Det er det russiske selskab Gazprom, der er hovedaktionær i Nord Stream AG.

-emte


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark