Klik venligst
danskerederier.gif

Svanehøj slår sin egen produktionsrekord

Svanehøj slår sin egen produktionsrekord
Produktionsplanlægning

Torsdag 27. oktober 2022 kl: 15:03


I de første ni måneder af 2022 har produktionen hos Svanehøj kørt en større omsætning igennem, end de nogensinde før har gjort på et helt år. Hemmeligheden bag succesen er at tildele udvalgte produktionsfolk nye roller.

Pumpespecialisten Svanehøj investerer i disse år et tocifret millionbeløb i en omlægning af produktionen med nye maskiner og robotter for at understøtte sin vækststrategi.

Forandringerne i produktionen har allerede medført et markant bedre flow, og Svanehøj kører nu betydeligt flere ordrer igennem, end de gjorde for bare et år siden. Faktisk så mange, at den hidtidige produktionsrekord fra 2015 er slået allerede tre måneder før årets afslutning.

Men det er hverken maskiner eller robotter, der er den primære årsag til udviklingen. Det er derimod medarbejderne. Svanehøj valgte i starten af året at tildele tre af de ansatte i montagen en sideløbende rolle som produktionskoordinatorer.

Deres opgave er i grove træk at holde styr på, om deres respektive teams får løst de opgaver, der er planlagt, og om de har alt, hvad de skal bruge for at løse dem.

”Der er ikke tale om en ledelsesrolle, men en opgavekoordinerende funktion, og organisatorisk har det været en kæmpe succes. Det samarbejde, der er opstået mellem værkfører, planlægning og produktionskoordinatorer, er meget kraftigt medvirkende til, at det er lykkedes os at køre en meget større omsætning igennem. Det endda i et år, hvor vi har været voldsomt udfordret i både den indgående og den udgående logistik”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen, der er Head of Production hos Svanehøj.

De nye produktionskoordinatorer – Poul Peter Pedersen, Anders Rosenbeck og Christian Hostrup – har i gennemsnit arbejdet i produktionen hos Svanehøj i mere end 20 år. Det er meget erfarne og respekterede folk, der brænder for deres arbejde og for virksomheden.

”De har alle en enorm produktviden, som man ikke bare lige kan slå op i en bog. Når vi snakker dag-til-dag-operationer, er det dem, der har den vigtige viden. Betydningen af at bringe den viden i spil i planlægningen har været uvurderlig”, siger Mikkel Bülow Bundgaard Sørensen.

Tidligere kunne der gå lang tid, fra en ordre blev sat i gang, og til den var kørt igennem, især fordi folkene undervejs måtte vente på komponenter. Det resulterede i spildtid og manglende overblik.

I dag gennemføres ordrer hurtigere, fordi de først igangsættes, når produktionskoordinatorerne har sikret, at alle nødvendige komponenter er tilgængelige og inden for rækkevidde. Det er pull i stedet for push.

”Før i tiden var det værkføreren, der sad med det hele. Men fordi vores ordreindgang de seneste år er vokset så meget, har det været nødvendigt at uddelegere noget af ansvaret for at følge med. Samtidig er produktionen blevet langt mere kompleks at håndtere. I dag er alle ordrer kundetilpassede, og vi har over 100 varenumre på hver opgave. Ved at inddrage de udførende i den løbende planlægning har vi fået et bedre overblik og en større fleksibilitet. Vi får sendt meget mere ud ad døren og har markant færre varer i arbejde”, siger Peer Mortensen, der er Senior Master Planner i Svanehøj.

Kilde: Svanehøj


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- IRON Pump topchef i et kvart århundrede
- Alfa Laval nu en del af First Movers Coalition
- A.P. Møller Holding investerer i drone-selskab
- HMM bestiller metanolmotorer fra MAN
- Viking Life sætter nye historiske rekorder
- Femern får flere danske underleverandører
- DESMI udnævner ny Group CFO
- APM Holding-selskab opkøber Vestas enhed
- Fusion af Singapore-værfter nu på plads
- Hurtig internetadgang til søs på havet 5G
- Svendborg-værft solgt til lokal virksomhed
- Russisk exit kostede dyrt i Wärtsilä


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Stort skoleskib på grund i Norge
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
Klik venligst
Klik venligst