danskerederier.gif

Danske Rederier kritiserer klima-rapport

Danske Rederier kritiserer klima-rapport
Direktør Maria Skipper Schwenn, Danske Rederier

Fredag 23. marts 2018 kl: 13:15


Rapporten fra NGO´en Transport & Environment, der blot placerer Danmark på en 8. plads på ranglisten over EU-landenes klima-ambitioner for skibsfarten, kritiseres af Danske Rederier for “metodesvagheder” og for at overse vigtige pointer. 

Danmark ryger ned på listen over EU lande med de største ambitioner i forhold til at indføre regler for skibsfarten, der skal begrænse udledning af drivhusgasser, fordi man ikke umiddelbart støtter “mandatory slow-steaming” og en stramning af  designkrav til skibe, der er på bordet for at gøre dem mere energieffektive frem mod 2030, de såkaldte EEDI-regler.  
 
“Men det kan man ikke tage som udtryk for, at vi i Danmark går i mod en begrænsning af CO2-udledningen fra skibsfarten,” siger direktør Maria Skipper Schwenn, Danske Rederier til Maritime Danmark.
 
Desuden finder hun, at rapporten har metodiske svagheder, blandt andet fordi landes manglende verbale udmeldinger på forskellige spørgsmål eller indsendelse af forslag, trækker ned. Maria Skipper Schwenn mener, at det er naturligt i forhandlinger, at målrette sin indsats på forskellige områder, og at rapporten derfor drager konklusioner på et for spinkelt grundlag.

Dertil kommer, at landenes tonnage også tælles med som en faktor. I IMO har hvert land én stemme – uanset tonnagestørrelsen. Ser man på indholdet af de CO2 tiltag, som rapporten fokuserer på, er konklusionen også noget forsimplet, mener hun.
 
“Vi mener, at et krav om “mandatory slow steaming” vil straffe first movers, altså dem, der allerede har investeret i nyere energi-effektive skibe. De vil ikke få fordele af de investeringer, de har gjort. Nedsat hastighed vil derimod være en fordel for de redere, der har en gammel, energiineffektiv flåde,” siger Maria Skipper Schwenn.
 
Direktøren peger også på, at nedsat hastighed, der giver mindre CO2 udledning, vil betyde, at der skal bruges flere skibe for at løse de samme transportopgaver, hvilket trækker i den modsatte retning rent CO2 mæssigt.
 
I forhold til at skærpe EEDI-regler, hvor Danmark også scorer minus-point i undersøgelsen,  peger Maria Skipper Schwenn på, at undersøgelsen også her giver et forenklet billede:
 
"Danske Rederier  mener, at det kan være rigtigt at skærpe designkravene, men ikke nødvendigvis for alle skibstyper. Det handler også om sikkerhed i forhold til, at skibene f.eks skal have maskinkraft nok til at kunne manøvrere i hårdt vejr for at undgå i værste fald forlis. Tingene skal gøres rigtigt og på en velovervejet grundlag,” siger hun.
 
Er du enig i rapportens overordnede billede af, at en række lande som Grækenland, Malta og Cypern trækker ambitionerne ned, mens de nordeuropæiske trækker dem op?
 
“Som ved en hver anden politisk forhandling  - også på Christiansborg – er der selvfølgelig er forskel på de enkelte landes ambitioner, men jeg lægger vægt på EU landenes samlede tilgang, der indebærer både ambitioner og villighed til kompromis”.
 
Tror du på, at de afgørende forhandlinger i IMO i april om skibsfartens bidrag til en reduktion af CO2-udledningerne fører til et ambitiøst resultat?
 
“Ja jeg tror på et ambitiøst resultat! Der har aldrig været den samme villighed til et kompromis som nu. Alle kommer til at give sig - og der vil blive hårde forhandlinger til det sidste.
Men der skal nås et resultat nu. Ellers spiller IMO sig selv af banen som skibsfartens nødvendige globale regulator på klimaområdet,” siger Maria Skipper Schwenn.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fynske robotter skal bygge isbrydere i USA
- Torm overskud på 88 mio. dollar i 2020
- De danske skoleskibe kan komme til søs
- Israel: Iran bag angreb på bilskib
- Angrebet bilskib har store huller i skroget
- Tidligere bornholmerfærge til Grenå
- Savnet dansk sømand fundet død
- Dårlig vedligeholdelse årsag til DFDS-brand
- Samsø Rederi vinder sag i Arbejdsretten
- TORM tankskib i brand i Dunkirk
- Redningsstationerne reddede 11 fra døden
- Xeneta: Udsigt til gyldent år for rederier


Dagens mest læste

- De danske skoleskibe kan komme til søs
- Torm overskud på 88 mio. dollar i 2020
- Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip
- Fynske robotter skal bygge isbrydere i USA


Ugens mest læste

- Tidligere bornholmerfærge til Grenå
- Savnet dansk sømand fundet død
- Bjærgningen af Margrethe Fighter nu i gang
- Grønt lys til verdens første skibstunnel
- Margrethe Fighter hæves i løbet af få dage
- Video: Sådan udskifter man en hovedmotor
- Dårlig vedligeholdelse årsag til DFDS-brand
- Angrebet bilskib har store huller i skroget
- Narkosmuglere sænkede eget skib
- Samsø Rederi vinder sag i Arbejdsretten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst