Maersk opjusterer igen forventningerne

Maersk opjusterer igen forventningerne

Onsdag 18. november 2020 kl: 08:00


A.P. Møller - Maersk opjusterer efter en stærk start på 4. kvartal igen skønnet for driftsindtjeningen for hele 2020, der nu forventes at lande i niveauet 8,0-8,5 mia. dollar, oplyste selskabet i går eftermiddags. Det er 0,5 mia. dollar mere end ved den seneste justering i oktober.

Meddelelsen om opjusteringen på 0,5 mia. dollar - ca. 3,14 mia. kr. - blev udsendt kl. 17.23 tirsdag, inden Maersk her til morgen præsenterer sit 3. kvartalsregnskab.

“Baseret på de foreløbige finansielle tal for oktober og det øgede momentum i det fjerde kvartal i fragtrater og volumener i Ocean-segmentet, forventer A.P. Møller - Mærsk A/S nu et EBITDA for 2020,  før omstrukturerings- og integrationsomkostninger, på mellem 8,0-8,5 mia. dollar (mod tidligere forventning på mellem USD 7,5-8,0 mia.),” lyder begrundelsen fra selskabet, der dog fortsat tager forbehold:

"Markedssituationen og de fremadrettede forventningerne er fortsat præget af en usikkerhed, der er højere end normalt grundet mulige COVID-19-forstyrrelser."

Maersk opjusterede senest forventningerne til hele året i oktober. Den gang blev guidance løftet fra 6-7 mia. dollar til 7,5-8,0 mia. dollar. Det var ved samme lejlighed, at Maersk annoncerede afskedigelsen af 2.000 medarbejdere som et resultat af bl.a. nedlæggelsen af Damco og Safmarine som selvstændige brands.

Stik imod forventningerne har Covid-19 pandemien ikke påvirket Maersk´s indtjening negativt. Inden pandemien brød ud, forventede Maersk således et EBITDA for hele året på 5,5 mia. dollar.

Det er altså nu opjusteret med op til 3 mia. dollar.

Driftsresultatet for 3. kvartal forventede Maersk i meddelelsen om opjusteringen i oktober til at blive på 2,4 mia. dollar på baggrund af en omsætning på 9,9 mia. dollar.Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark