Maersk vil udvide hovedsædet markant

Maersk vil udvide hovedsædet markant
Der bliver etableret en offentligplads ned til havnefronten ved Maersk´nye bygning. Illustration: Dore Mandrup.

Onsdag 23. november 2022 kl: 09:57


A.P. Møller - Maersk har ansøgt Københavns Kommune om tilladelse til at udvide sit hovedsæde, så arealet næsten bliver fordoblet. Samtidig vil selskabet åbne for en offentlig plads ved kajen - et nyt byrum, skrivere Børsen

I dag råder Maersk over 32.000 kvadratmeter i sit ikoniske hovedsæde på Esplanaden. Men antallet af medarbejdere er steget markant og derfor vil Maersk bygge nyt på nabogrunden til Esplanaden på Amaliegade 44, som blev købt af Energistyrelse for 420 mio. kr. i 2020.

Den gamle bygning skal rives ned, og i stedet skal der opføres 26.000 kvadratmeter, der skal stå klar i 2026, hvor antallet af medarbejdere i hovedstaden ifølge administrationschef Caroline Pontopiddan “i hvert fald” har rundet 3.100 personer, skriver avisen.

Den nye bygning er tegnet af arkitektfirmaet Dorte Mandrup og giver mulighed for at etablere en offentlig plads på havnefronten, og der skal huse en café i stueetagen for at gøre området endnu mere attraktivt for københavnerne.

“Vi har fra start haft et ønske om at give noget tilbage til byen. Når vi vælger at etablere en ny bygning, har vi en oplagt mulighed for at gentænke området og skabe et nyt byrum,” siger Caroline Pontopiddan til Børsen.

Den nye kontorbygning skal huse i underkanten af 1.000 medarbejdere, der hidtil har arbejdet i lejede lokaler flere steder i København.

Kilde: Børsen.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark