To danske fregatter deltager i kriseøvelse

To danske fregatter deltager i kriseøvelse
Foto: Forsvaret

Torsdag 9. marts 2023 kl: 09:14


To af Forsvarets fregatter deltager i en britiskleddet kriseøvelse i Norskehavet sammen med over 40 krigsskibe fra 11 nationer. Fregatterne Peter Willemoes og Niels Juel deltager i øvelsen, som sker i regi af den store Joint Expeditionary Force-øvelse JEF Warrior.

”Putins invasion af Ukraine har ændret sikkerhedssituationen i Europa – også i vores nordlige nærområde. Det er derfor naturligt, at Danmark deltager i Joint Warrior-øvelsen, som er tilrettelagt af vores tætte britiske allierede som en del af Joint Expeditionary Force-samarbejdet. Det er vigtigt, at vi med vores nære allierede kan demonstrere over for Rusland, at vi står sammen om forsvaret af det Nordatlantiske område”, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

I Joint Warrior-øvelsen deltager over 40 krigsskibe, over 25 fly og helikoptere samt over 6000 besætningsmedlemmer fra 11 nationer. Øvelsen omhandler et konfliktscenarie, der eskalerer fra en krise til en egentlig konfrontation med en fremmed magt.

”Vi skal øve, som vi kæmper. Målet med vores deltagelse er at øge enhedens evne som kampenhed altså vores warfighting skills, samt vores evne til at indgå i en international flådestyrke”. siger kommandørkaptajn Peter Richard Sønderkjøge-Hansen, der er skibschef på fregatten Peter Willemoes.

Skibschefen understreger samtidig, hvor vigtig det er for Søværnet at deltage i den store flådeøvelse.

”Vi har behov for at øve vores rolle, når vi indgår i en stor flådestyrke i et komplekst scenarie, som denne øvelse er. På den måde får vi trænet en række vigtige funktioner. Det handler blandt andet om at skabe sig overblik over enheder i området, koordination mellem allierede enheder, distribuering af mål. Bare for at nævne nogle”.

Joint Warrior foregår i perioden 4. marts til 17. marts i Norskehavet ud for det nordlige Norge. De deltagende maritime enheder kommer fra Canada, Danmark, Frankrig, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA.

Derudover deltager flådenheder fra NATOs stående flåde- og minerydningsstyrker (Task Group 441.01. og Task Group 441.03).

-mauh


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark