Femern får flere danske underleverandører

Femern får flere danske underleverandører
Arkivfoto

Fredag 10. marts 2023 kl: 11:06


274 danske underleverandører fra hele landet har indtil nu hevet opgaver hjem på Femern Bælt-tunnelen til Tyskland . Det er 160 flere danske virksomheder i forhold til samme tid sidste år - svarende til en stigning på 150 procent.

Det viser tal fra Femern A/S, der netop har opgjort det samlede antal af virksomheder tilknyttet byggeriet af den 18 kilometer lange sænketunnel fra Rødbyhavn til Puttgarden.

”Det er vigtigt både for projektet og for virksomhederne, for med mange danske virksomheder ombord sikrer det, at der er kendskab til danske normer og regler. Det viser, at de danske virksomheder er parate til at løse den slags opgaver, der kræver samarbejde på tværs af grænser og kulturer”, siger Torben Liborius, underdirektør i Dansk Industri og chef for Dansk Infrastruktur.

I alt står 431 danske og udenlandske virksomheder noteret som underleverandører siden megaprojektet for alvor gik i gang i 2020. De 274 danske virksomheder tegner sig dermed for 64 pct. af de mange hundrede kontrakter.

Kilde: Femern A/S


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark