Viking Life sætter nye historiske rekorder

Viking Life sætter nye historiske rekorder
Foto: Viking Life-Saving Equipment A/S.

Mandag 13. marts 2023 kl: 09:18


Geopolitisk uro og inflation har ikke påvirket danske Viking Life-Saving Equpment A/S negativt. Tvært i mod øger virksomheden både top og bundlinje til det højeste niveau nogensinde. Det skyldes ikke mindst medvind på containermarkedet.

Viking Life-Saving Equpment A/S kom ud af 2022 med en nettoomsætning på 3,14 mia. kr. mod 2,74 mia. kr. året ført, mens overskuddet før skat nåede 331 mio. kr. mod 277 mio. kr. i 2021, fremgår det af virksomhedens årsregnskab.

“Vi har været begunstiget af høj aktivitet, inden for udvalgte produktområder samt hovedparten af vores serviceforretning, hvilket resulterer i et højere dækningsbidrag og dermed en øget indtjening. Vore segmenter er påvirket forskelligt af fluktuationer i verdensøkonomien, men summen er overvejende positiv, og vi er tilfredse med udviklingen i 2022,” siger administrerende direktør, CEO Henrik Uhd Christensen.

Afsætningen af nye produkter har fortsat væsentlig betydning, og her fremhæver direktøren et stigende salg af egenproducerede redningsbåde samt HydroPen til slukning af brande på containerskibe og branddragter, der har haft en markant omsætningsvækst i 2022.

“Overordnet har transportmarkedet (cargo) været inde i en rigtig god periode med ekstraordinært høj indtjening og villighed til at investere i blandt andet sikkerhedsudstyr. Det gælder i særdeleshed containermarkedet, og selv om det øvrige cargomarked, bulk, tank og general cargo, tegner et mere varieret billede, har skibsfarten som helhed haft gode betingelser i 2022,” siger Henrik Uhd Christensen.

Virksomheden forventer som minimum at matche nøgletallene fra det seneste årsregnskab i 2023.
Ud over det rekordhøje indtjeningsniveau nåede Viking endnu en rekord, da virksomheden for første gang nåede over et gennemsnitligt antal medarbejder på 3.000 i 2022. Helt præcist 3.070 medarbejdere mod 2.858 året før.

Kilde: Viking Life-Saving Equipment A/S.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark