HMM bestiller metanolmotorer fra MAN

HMM bestiller metanolmotorer fra MAN
Bjarne Foldager, SVP i MAN Energy Solutions.

Mandag 13. marts 2023 kl: 10:32


MAN Energy Solutions er blev et valgt som leverandør af ni dual-fuel motorer, der er i stand til både at køre på grøn metanol og konventionelt brændstof. Motorerne skal installeres i de 9.900 teu store containerskibe, der skal leveres fra 2025.

Ordren på motorerne af typen MAN B&W G80ME-LGIM er afgivet af de to sydkoreanske værfter, Hyundai Samho Heavy Industries og HJ Shipbuilding & Construction, og er den første ordre på G80, der også er udstyret med MAN´s eget EGR-system (Exhaust Gas Recirculation).

“Denne ordre - verdens første - på en G80 metanol motor er en fortsættelse af den generelle markedstrend mod metanol, der allerede har gjort ME-LGIM motorerne til en de facto industristandard for store metanoldrevne skibe,” siger Bjarne Foldager, SVP og Head of Low-Speed i MAN Energy Solutions.

“Denne nye ordrer betyder, at vi nu har over et hundrede ME-LGIM motorer i ordre eller i drift. I vores produktpipeline tegner containerskibene sig for omkring 61 pct. fulgt af tankskibe og bulkere med 17 pct., mens alm. fragtskibe står for de sidste fem pct.,” siger Thomas S. Hansen, der er chef for Promotion og kundesupport i selskabet.

Kilde: Offshore Energy


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark