Manglende redningsbåde skaber utryghed

Manglende redningsbåde skaber utryghed
Foto: Hirtshals Redningsstation.

Mandag 13. marts 2023 kl: 14:13


De nordjyske fiskere står i øjeblikket uden den sædvanlige hjælp fra redningsbåde, hvis det skulle gå galt - og det skaber utryghed i både Skagen og Hirtshals. Begge redningsbåde er taget ud af drift og på værft, skriver TV 2 Nord.

Værftsopholdet betyder, at der ikke er nogle redningsbåde tilgængelige nord for Limfjorden ud mod Skagerrak.

“Det stiller os væsentligt dårligere. Man ville jo heller ikke placere ambulancer så langt væk. Det er simpelthen dårligt planlagt,” siger Claus Hjørne Pedersen, der er formand for fiskeriforeningen i Strandby samt Kreds Nord i Danmarks Fiskeriforening. 

Redningsbåden i Hirtshals blev taget ud af drift den 8. marts, mens redningsbåden i Skagen har været ude af drift og på værft siden november.

Det er to dage siden, at båden i Hirtshals blev taget ud. I november blev redningsbåden i Skagen taget ud af drift og sendt på værft.

I begge tilfælde er der tale om ældre redningsbåde, og der er derfor udfordringer med at få de nødvendige reservedele.

Det er blot et par uger siden, at en af redningsbådene var i aktion i forbindelse med et forlis i Skagerrak. Nu er der ingen hjælp at hente.

“Det er forfærdeligt at ligge søvnløs og tænkte på, at ingen kan redde kolleger i nød, hvis uheldet er ude,” siger Niels Kr. Nilsen, der er lokalformand i Hirtshals.

Socialdemokratiets forsvarsordfører, Simon Kollerup, kalder situationen “uholdbar” og vil tage problemet op med forsvarsministeren.

Kilde: TV 2 Nord.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark