Michelin-restaurant chokeret over laks
Køkkenchef og medejer af Maaemo, Esben Holmboe Bang, går i den norske presse til angreb på norsk opdrætslaks, som han kalder et forfærdeligt produkt, især Salma-laksen
“Salma-laks er af standard forfærdelig opdrætslaks. Det er ingen forskel, bortset fra at den er firkantet, pakket “pænt” ind og prisen er højere. Folk tror det er et luksusprodukt, men det er en ren og skær bluff. For os er det bare helt uaktuelt at vi nogenside skal modtage opdrætsfisk”, siger Esben Holmboe Bang.
Restaurant Maaemo ble nylig kåret til Nordens beste restaurant og er den eneste restaurant i Norge med to Michelin-stjerner. Esben Holmboe Bang tilføjer, at Salma-laksen opdrættes i et unaturligt habitat, og fodres med ting som den ikke normalt ville spise, såsom soja, majs og medicin.
”Nordmænd rejser rundt i verden som om vi er inde i en ny vikingealder, og fisker andre landes småfisk op, for at få ekstreme mængder opdrætsfisk. Dette ødelegger naturen, det skaner dårlig miljø, fisken lider og forbrugere svindles”, siger Esben Holmboe Bang.
Kilde: Kyst.no