Sushirestauranter forbedrer sig
Fødevarestyrelsen har tidligere ført en landsdækkende kontrolkampagne for at tjekke op på sushirestauranter. Der var plads til forbedring, men langt de fleste restauranter har nu indrettet sig efter styrelsens bemærkninger.
Fødevarestyrelses besøgte tidligere på året 110 sushirestauranter. Tre ud af fire restauranter fik den gladeste smiley mens der var problemer med ting såsom temperaturniveauer og egenkontrol i 30 af restauranterne.
Disse mangler betød i flere tilfælde indskærpelser, bøder eller et opfølgende besøg fra styrelsen, som virksomhederne selv måtte betale for.
Ved de opfølgende kontrolbesøg havde 80 procent opfyldt Fødevarestyrelsens anvisninger.
“Sidste år viste en tilsvarende kampagne i Storkøbenhavn problemer i 2 ud af tre af de undersøgte virksomheder, blandt andet med opbevaringstemperaturer og egenkontrol”, siger Fødevarestyrelsens udbrudskoordinator, Morten Lisby ifølge Food Supply.
De opfølgende besøg viser sig altså at virke, og de fleste af restauranterne har nu den gæadeste smiley i vinduet.
Kilde: Food Supply