Klik venligst
danskerederier.gif

Den maritime fest genopstår på Folkemødet

Den maritime fest genopstår på Folkemødet
Mogens Jensen og Søren Pind vil igen underholde med sømandsviser på Postbåden Peter under Folkemødet. Foto: Danske Maritime.

Onsdag 8. juni 2022 kl: 16:00


Postbåden Peter vil igen ligge ved kajen i Allinge som samlingspunkt for Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne fælles indsats, når Folkemødet vender tilbage i senere i juni. Og lige nu er Det Blå Danmarks organisationer ved at lægge sidste hånd på planlægningen.

Der plejer at være stuvende fuldt om nord, når Mogens Jensen og Søren Pind giver den med sømandsviser for fuld udblæsning. Og det gør de også i år - fredag eftermiddag, hvor arrangørerne forventer massiv deltagelse og fællessang i solskin.

Det sidste kan ikke garanteres, men det kan til gengæld debatter om den grønne omstilling, som alle tre arrangører vil kaste sig ud i.

”Den grønne omstilling er overliggeren for næsten alt, vi gør i denne tid, og på Folkemødet glæder jeg mig særligt til vores debatter om grønne færgeruter, fremtidens E-fuels og muligheden for, at vi faktisk på sigt løber tør for CO2. Det bliver både lærerigt og underholdende, er jeg sikker på,” siger Danske Rederiers adm. dir. Anne H. Steffensen.

Også i Danske Maritime vil den grønne omstillings muligheder og udfordringer blive diskuteret, men adm. dir. Jenny Braat vil også se nærmere på den nye forsvarsindustrielle strategi og den aktuelle sikkerhedssituation:

“”Lørdag formiddag har Danske Maritime inviteret forsvarsministeren til en samtale om, hvordan Søværnet skal se i fremtiden. Den seneste forsvarsindustrielle strategi kan få rigtig stor betydning for den maritime industri i forhold til opgaver og kompetencer, og det er klart, at Ukraine-krisen også giver anledning til en snak om Søværnet i det hele taget. Vi skal sikre et rigtig stærkt samspil mellem industrien, Folketinget og myndighederne i den forbindelse,” siger Jenny Braat.

Lørdag bliver der mulighed for at stævne ud med postbåden, når det gode skib lægger fra kaj og byder på en spændende sejltur med Frømandskorpset, ligesom alle tre organisationer deltager i diverse andre debatter og begivenheder arrangeret af andre organisationer og aktører på Folkemødet, skriver organisationerne i en fælles pressemeddelelse.

Folkemødet afholdes fra 16.-19. juni og byder i år på mere end 2.500 events, debatter, koncerter, talks og politiske arrangementer.

Du kan se hele programmet for Det Blå Danmarks arrangementer HER.


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maritime valgdebatter på vej
- Danish Maritime Days 2022
- SMM 2022 er nu i gang i Hamborg
- Maritim charmeoffensiv skal lokke de unge
- Den maritime fest genopstår på Folkemødet
- Den nye bundlinje kræver investeringer
- Danmark vært ved topmøde om havvind
- ETS kan blive skridt mod CO2-neutralitet
- Rederiformand: Det var en stor ære
- Fiskeriministeriet til Hanstholm - for én dag
- Stor maritim konference åbnet i København
- Debat om fremtidens energiforsyning


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
- Stort skoleskib på grund i Norge
Klik venligst
Klik venligst