Cadeler bestiller 6. fartøj til flåden

Cadeler bestiller 6. fartøj til flåden
Illustration: Cadeler

Tirsdag 22. november 2022 kl: 15:06


Vindrederiet Cadeler A/S har bestilt sit andet F-klasse fartøj til transport og installation af de helt store vindmøller i 15 MW klassen. Skibet skal bygges af Cosco Heavy Industries, der i forvejen i er i gang med at bygge to X-klasse og et F-klasse fartøj til rederiet.

Det bestilte F-klasse fartøj vil blive bygget efter samme specifikationer som det første med et dæksareal på 5.600 m2 og en nyttelast på mere end 17.600 tons. Kranens kapacitet offentliggøres på et senere tidspunkt, skriver Cadeler i en pressemeddelse.

"Beslutningen om at bestille endnu et F-klasse fartøj bygger på den stærke efterspørgsel på markedet, når det gælder skibe med speciale i installation af fundamenter i stor skala. Vi oplever allerede nu stor efterspørgsel på vores endnu ikke byggede F-klasse skibe. Som offentliggjort i august har vi underskrevet en kontrakt med Ørsted, ligesom vi har indgået en langsigtet aftale med en ikke-navngivet kunde, der har reserveret et F-klasseskib fra 2027 til 2030. Disse aftaler er kun mulige, fordi vore kunder har tiltro til, at vi kan møde deres ønsker i kraft af øget fleksibilitet og ved at stille fartøjer af højeste kvalitet til rådighed i et marked, der er i markant vækst,” siger Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler.

Såvil X- og F-klasse skibene vil være i stand til at transportere og installere syv komplette 15 MW turbinesæt eller seks sæt 2XL monopæl-fundamenter.

Begge fartøjstyper bygges i tæt samarbejde med Cadelers strategiske partnere GustoMSC NOV, Kongsberg, Huisman og MAN Energy.

Med den seneste ordre vil Cadeler råde over seks fartøjer, der ifølge rederiet dermed bliver den største portefølje af jack-up-fartøjer i offshore vindindustrien.

Værdien af kontrakten på den seneste bestilling er ikke offentliggjort.

Kilde: Cadeler.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark