Afslutning i Svendborg for skibsassistenter
Grundlovsdag bød på andet end Grundlovstaler. På Svendborg Søfartsskole fejrede man, at 41 unge mennesker er blevet færdige med grundmodulet som ubefarne skibsassistenter. Forstanderen understregede i sin tale til dimittenderne de gode muligheder i Det Blå Danmark, selvom det ikke er alle, der endnu har haft held til at finde hyre.
”For nogle af jer er det endnu ikke lykkedes at få en hyre. Til jer vil jeg sige, vær tålmodige, men vær samtidigt aktive. Vær aktive med at opsøge rederierne og overbevis dem om, at I frem for noget andet ønsker at blive en del af den maritime verden og, at dette kræver deres velvilje til at stille en hyre til rådighed. Vi ved, at den største flaskehals i det maritime uddannelsessystem i øjeblikket er at få den første udmønstring på plads og efterfølgende at få den tilstrækkelige sejltid til at kunne fortsætte på afslutningsmodulet i Frederikshavn, eller at søge ind på Skipper- og navigationsskolerne. Men vi ved også, at dem, som er vedholdende og stædige nok, vil have meget rige muligheder for at videreuddanne sig i ”Det blå Danmark”, som i øjeblikket og i de efterfølgende mange år skriger efter maskinmestre, kyst- /sætteskippere og skibsførere”, sagde forstander Jens Frederiksen blandt andet i sin tale til dimittenderne.
”Regeringen ønsker vækst og uddannelse til beskæftigelse. Måske af denne grund har de her i starten af maj måned indset, at én af måderne til at øge væksten er ved at hæve eller direkte at fjerne kvoterne på officersuddannelserne. Dette er en positiv udvikling, som vi kun kan være meget tilfredse med, men hvad regeringen måske ikke har tænkt over, er fødekæden til de videregående officersuddannelser. I er i særdeleshed en del af fødekæden til mange forskellige maritime uddannelser. Det er derfor meget vigtigt, at der ses på problematikken omkring praktikpladserne og mulighederne for at kunne optjene sejltid, ikke kun i store, men også i de mindre skibe”, tilføjede han.
Kilde: Svendborg Søfartsskole