Dansk særkrav bliver internationalt

Endnu et dansk særkrav er på vej til internationalisering. Underkomitéen om brandbeskyttelse i FN’s søfartsorganisation (IMO) blev på sit seneste møde enige om et forslag.

Flugtveje fra maskinrum Der var fremsendt to forskellige forslag vedrørende flugtveje fra maskinrum: et fra Danmark og et fra Bahamas m.fl. Der var stor enighed om at færdiggøre dette punkt og at give maskinbesætningsmedlemmer større mulighed for at kunne komme ud af maskinrummet i tilfælde af brand. Man blev enige om et ændringsforslag til SOLAS kapitel II-2, regel 13.4, som indfører krav om to flugtveje fra maskinkontrolrum og hovedværkstedet i maskinrummet samt beskyttelse af trapper, der udgør en del af en flugtvej, med en stålplade på undersiden. Man blev også enige om at foreslå ens regler for både passager- og lastskibe. Ændringerne blev fremsendt til MSC 92 til godkendelse. Man enedes endvidere om, at reglerne skulle gælde for nye skibe. Reglerne svarer i høj grad til de hidtidige danske særkrav om udgange fra maskinrum.

Brug af GRP (glassfibre reinforced plastic) i skibe Der var fremsendt flere forslag til underkomitéen om anvendelse af GRP i skibes konstruktion, hvorfor dette emne blev drøftet grundigt. Også på dette punkt spændte holdningerne fra støtte til forslagene til skepsis mod igen at indføre brandbare materialer i skibe, der kan udvikle giftig røg. På baggrund af drøftelserne blev man enige om at etablere en korrespondancegruppe, der skulle arbejde videre med udviklingen af en vejledning til anvendelse for i forbindelse med vurdering og test af FRP-konstruktioner, når SOLAS regel II-2/17 anvendes. Korrespondancegruppen skulle rapportere til næste møde i underkomitéen.

Inertgassystemer i tankskibe Underkomitéen var tidligere blevet enig om at foreslå indførelse af krav om inertgassystemer i tankskibe med en bruttotonnage over 8000, men der udestod en del arbejde, idet forslaget indebar konsekvensrettelser i FSS-koden og kemikalieskibskoden (IBC-koden). På dette møde blev man færdig med disse konsekvensrettelser, og der blev fremsendt et forslag til nye SOLAS-regler samt rettelser til FSS-koden og IBC-koden til MSC 92 og MEPC 65 med henblik på godkendelse; kravene skulle kun omfatte nye skibe.

Brandbeskyttelse af dækslast Underkomitéen havde tidligere drøftet et forslag om at kræve yderlige brandslukningsudstyr i skibe, der transporterer containere i fem eller flere lag på dæk. Dette forslag var ligeledes blevet behandlet i en korrespondancegruppe, der havde arbejdet siden forrige møde. På dette møde blev man enige om at fremsende et forslag til MSC til godkendelse om, at alle nye skibe, der er indrettet til transport af containere på dæk, skulle have mindst en ”water mist”-lanse om bord til slukning af brande i containere, samt at nye skibe, der er indrettet til transport af containere i fem eller flere lag, endvidere skulle have mobile vandmonitorer om bord beregnet til placering mellem containerstakkene i tilfælde af brand for at hindre en brand i at sprede sig til containerstakkene foran og bagved den brændende stak.

Skibe, der transporterer biler, der anvender brint eller komprimeret naturgas til fremdrivning Underkomitéen udarbejdede også et forslag til nye skærpede krav til lastskibe, der transporterer biler (bilskibe), der anvender brint eller komprimeret naturgas til fremdrivning. Forslaget indeholdt bestemmelser om, at elektrisk udstyr og ventilationssystemer skulle være certificeret til brug i eksplosive luftblandinger, der indeholder metan. Forslaget, som omfatter nye skibe, blev sendt til MSC 92 til godkendelse, og underkomitéen enedes om, at der på det næste møde ligeledes skulle udarbejdes en vejledning for eksisterende skibe.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

09.01.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa chartrer stor LNG-tanker

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Monjasa på vej med LNG-bunkering i Forenede Arabiske Emirater

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Wrist Ship Supply køber op i Brasilien

13.12.2024Maritimedanmark.dk

Maersk åbner gigantisk lager i Frankrig

12.12.2024Maritimedanmark.dk

Smålandsfarvandet kan blive ny nationalpark

09.12.2024Maritimedanmark.dk

Niels Brock-elever vendt hjem fra praktikophold

05.12.2024Maritimedanmark.dk

Slut med unødigt bureaukrati i tyske havne

22.11.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding fyrer og hyrer i ledelsen

Jobmarked

Se alle

DTU Aqua

Overstyrmand til havundersøgelsesskibet DANA

Kan du se dig selv arbejde på Danmarks største havundersøgelsesskib og være med til at gøre en forskel indenfor havforskning?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

16.02.2025

Aros Cruises ApS

Skipper til M/S Helene

Aros Cruises ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Esbjerg Havn

Esbjerg Havn søger Havneassistent (Vikariat)

Stillingen er tidsbegrænset til 12 mdr. med mulighed for forlængelse. Havneassistenten indgår i døgnvagten i Maritim afdeling, der betjener havnens kunder, og varetager ordensmæssige, administrative og maritime opgaver.

Område

Midt- og Vestjylland

Ansøgningsfrist

23.01.2025

Tambour Towage A/S

Tambour Towage A/S søger besætning til vores nyindkøbte slæbebåd

Er du klar til en spændende rejse med varierede opgaver – fra langslæb i Middelhavet til havnebugsering og entreprenøropgaver i Nordeuropa? Så er dette jobbet for dig!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

NH Towage A/S

Befaren skibsassistent søges

NH Towage A/S søger en befaren skibsassistent til ansættelse på bugserbåd snarest muligt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark