Klik venligst
danskerederier.gif

Danmark overlader kommando til USA

Danmark overlader kommando til USA

Torsdag 17. januar 2019 kl: 16:00


Tirsdag overgav Danmark planmæssigt kommandoen over den ene af NATO’s to stående fregatflådestyrker, den såkaldte SNMG1, til USA, efter at Danmark har haft kommandoen i hele 2018. SNMG1 består af seks fregatter fra forskellige NATO-lande samt et tankskib.

Det skete under en ceremoni i København med deltagelse af den danske fregat HDMS Niels Juel og det amerikanske skib USS Gravely, som overtager rollen som flagskib.

Med udgangspunkt i flagskibene Niels Juel og Esbern Snare har Danmark haft kommandoen i hele 2018 – de to skibe har været flagskib et halvt år af gangen.

- Det er gået over al forventning. Det har været et ønske fra staben og de tilknyttede skibe, at vi hver dag skulle blive bedre og have en stigende læringskurve. Det har vi opnået. Vi har haft en progressiv læringskurve, siger Anders Friis, flotilleadmiral og afgående kommandør over SNMG1-styrken.

- Vi bliver bedre af at træne i et internationalt miljø. Når man har et multinationalt miljø og en international stab, så kan det ikke blive meget bedre. Det er meget relevant træning. Alle de forskellige nuancer, der er landene imellem, får vi op under huden, når vi træner sammen, siger Anders Friis, flotilleadmiral og afgående kommandør over SNMG1-styrken.

At have kommandoen betyder, at man leder flådestyrken og dens indsats og står for – sammen med de NATO-lande, som stiller fregatter til rådighed for styrken – at sikre, at flådestyrken er klar til indsats med kort varsel samt deltager i øvelser og andre aktiviteter i løbet af året. At være flagskib vil sige, at skibet huser den NATO-stab, som udgør ledelsen af flådestyrken.

NATO’s ene fregatflådestyrke går under navnet SNMG1, som står for Standing NATO Maritime Group 1. Det er en samling NATO-skibe som er på højt beredskab klar til at imødegå trusler mod NATO.

Fra dansk side har rollen som kommandør over styrken været fordelt mellem flotilleadmiral Søren Thinggaard Larsen, kommandør (i perioden flotilleadmiral) Carsten Fjord-Larsen og flotilleadmiral Anders Friis.

Kilde: Søværnet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Kina tager ny laser-kanon i brug
- Så er dronen i gang med at sniffe svovl
- Spansk patrulje befrier kapret skib
- Redningsaktionen bliver helt elektrisk
- Søfolk efterlades i stigende omfang
- Spectrum of the Seas leveret til ejeren
- Særudstilling: Marinemaler Chr. B. Olsen
- Beha-familien sætter kurs mod nord
- Trist afslutning for et ikonisk skib
- Dannebrog fra kaj med særlig opgave
- Stormomsust krydstogtskib til Fredericia
- Når det hele bare spiller...


Dagens mest læste

- Nigeria tager sikkerhedsvagter til fange
- Kina tager ny laser-kanon i brug
- Nyt dansk rederi leder efter flere tankskibe


Ugens mest læste

- Gigant rederi risikerer “katastrofe”
- Spansk patrulje befrier kapret skib
- Thrustere til verdens største krydstogtskibe
- Tragedie: To børn også fundet druknet
- Svitzer-mandskab vil ikke arbejde gratis
- Nyt dansk rederi modtager første skib
- Nyt system skal spare brændstof for Maersk
- Alle norske offshore supply skibe i arbejde
- Søfolk efterlades i stigende omfang
- Første fotos: Color Hybrid på vandet
Klik venligst
Klik venligst