Klik venligst
danskerederier.gif

Danmark overlader kommando til USA

Danmark overlader kommando til USA

Torsdag 17. januar 2019 kl: 16:00


Tirsdag overgav Danmark planmæssigt kommandoen over den ene af NATO’s to stående fregatflådestyrker, den såkaldte SNMG1, til USA, efter at Danmark har haft kommandoen i hele 2018. SNMG1 består af seks fregatter fra forskellige NATO-lande samt et tankskib.

Det skete under en ceremoni i København med deltagelse af den danske fregat HDMS Niels Juel og det amerikanske skib USS Gravely, som overtager rollen som flagskib.

Med udgangspunkt i flagskibene Niels Juel og Esbern Snare har Danmark haft kommandoen i hele 2018 – de to skibe har været flagskib et halvt år af gangen.

- Det er gået over al forventning. Det har været et ønske fra staben og de tilknyttede skibe, at vi hver dag skulle blive bedre og have en stigende læringskurve. Det har vi opnået. Vi har haft en progressiv læringskurve, siger Anders Friis, flotilleadmiral og afgående kommandør over SNMG1-styrken.

- Vi bliver bedre af at træne i et internationalt miljø. Når man har et multinationalt miljø og en international stab, så kan det ikke blive meget bedre. Det er meget relevant træning. Alle de forskellige nuancer, der er landene imellem, får vi op under huden, når vi træner sammen, siger Anders Friis, flotilleadmiral og afgående kommandør over SNMG1-styrken.

At have kommandoen betyder, at man leder flådestyrken og dens indsats og står for – sammen med de NATO-lande, som stiller fregatter til rådighed for styrken – at sikre, at flådestyrken er klar til indsats med kort varsel samt deltager i øvelser og andre aktiviteter i løbet af året. At være flagskib vil sige, at skibet huser den NATO-stab, som udgør ledelsen af flådestyrken.

NATO’s ene fregatflådestyrke går under navnet SNMG1, som står for Standing NATO Maritime Group 1. Det er en samling NATO-skibe som er på højt beredskab klar til at imødegå trusler mod NATO.

Fra dansk side har rollen som kommandør over styrken været fordelt mellem flotilleadmiral Søren Thinggaard Larsen, kommandør (i perioden flotilleadmiral) Carsten Fjord-Larsen og flotilleadmiral Anders Friis.

Kilde: Søværnet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Bjærgning af Northguider genoptaget
- Titanic’s vrag er ved at gå til
- Whisky-færge skal redde eksporten
- Så kan brandene bare komme an
- Elbe nr. 5 skal repareres i Hvide Sande
- 400 evakueret efter grundstødning
- Historisk kanonjolle søsættes på folkemødet
- Dansk-amerikansk flådeøvelse ved Grønland
- Ejnar Mikkelsen udlægger Sirius depoter
- Color Hybrid endelig på jomfrusejlads
- Heroisk aktion redder kvinde i kørestol
- Gammel dansk færge klar til at redde liv


Dagens mest læste

- DFDS gør sig nu klar til en hård Brexit
- Trump får shippingaktier til at rasle ned
- Billedgalleri: Horns Rev 3 indviet


Ugens mest læste

- Stort krydstogtskib forlader tysk værftshal
- 400 evakueret efter grundstødning
- USA advarer - tankskib slukker for AIS
- Iransk tankskib på Middelhavet i knibe
- Verdens største kran ankommer til Esbjerg
- Elbe nr. 5 skal repareres i Hvide Sande
- Molslinjen måtte opgive anløb pga blæst
- Så kan brandene bare komme an
- Whisky-færge skal redde eksporten
- Grønlandske havne oplagte som US-baser
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst