Strømmen af bådflygtninge tager igen til

Søndag 29. maj 2016 kl: 09:00

Strømmen af bådflygtninge tager igen til
Mildere vejr og bedre vejrudsigter er årsagen til, at antallet af flygtninge der illegalt forsøger at passere Middelhavet, er taget voldsomt til den seneste uge. Mere end 14.000 flygtninge er i løbet af ugen samlet op på havet, mens mindst 300 er druknet.

Blandt de der slap med livet i behold var godt 500 flygtninge der befandt sig om bord på et overfyldt fiskefartøj ud for Libyens kyst, hvor de blev spottet af fartøjer fra den italienske flåde.

Mange flygtninge stimlede sammen på dækket for at se flådefartøjerne, hvilket gjorde fiskefartøjet ustabilt. Kort efter kæntrede skibet og alle blev kastet i vandet. Heldigvis havde langt de fleste redningsveste på, og blev hurtigt reddet om bord på krigsskibene.

SE billedserie fra kæntringen HER

I 2014 og 2015 forsøgte 320.000 flygtninge at sejle illegalt over Middelhavet. Omkring 7.000 omkom under forsøget. Indtil nu er 1.475 flygtninge omkommet på Middelhavet i år.

Kilde: The Guardian


Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.