Lilleøre på den første interne testsejlads

Lørdag 4. april 2020 kl: 08:00

Lilleøre på den første interne testsejlads
Den kommende hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø - Lilleøre - har netop gennemført sin første interne testsejlads på Perlefloden syd for Guangzhou og ned mod Hong Kong. Undervejs blev der lukket pænt op for gashåndtagene, så færgen sejlede lige knap 30 knob i gennemsnit.

Det er den første af en lang række tests skibet skal igennem inden den på et tidspunkt kan blive testet af Søfartsstyrelsen og rederiet.

Ruten som færgen tilbagelagde kan ses på kortet herunder.

Hurtigfærgen er bygget på Afai Southern Shipyard i Kina og var næsten færdigbygget da corona-virussen brød ud. Rejserestriktioner betyder at det endnu er uvist, hvornår Søfartsstyrelsen kan udføre de afsluttende tests og den endelige godkendelse af færgen.

Usikkerheden og den lange hjemtransport til Danmark gør, at kommunalbestyrelsen i Samsø Kommune har besluttet at udskyde indsættelsen af hurtigfærgen til næste år.

Kilde og fotos: Samsø Rederi


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.