Danmarks smukkeste hul i jorden genåbner

Mandag 25. maj 2020 kl: 11:50

Danmarks smukkeste hul i jorden genåbner
Foto: Rasmus Hjortshøj/Museet for Søfart.

M/S Museet for Søfart åbner igen i morgen efter den tvungne corona-lukning. Og museet glæder sig over, at den meget populære udstilling - Frihedens Værksted - Kløvedal & livet med Nordkaperen - fortsat vil kunne opleves, takket være velvilje fra Kløvedals familie.

Udstillingen, der nu er forlænget til udgangen af oktober, indeholder en lang række af Troels Kløvedals private genstande fra hjemmet på Djurland.

Der er ifølge museet tale om personlige ’skatte’ indsamlet på rejser, kuriøse souvenirs og sjove, men langtfra værdifulde malerier, for ”det rationelle skaffer en føden og fylder ens hverdag, men det er i det irrationelle, at skønheden opstår”, som Troels Kløvedal skrev i erindringsbogen Den tynde hud fra 1994.

M/S Museet for Søfart ligger i en gammel tørdok fra Helsingør Værft – netop dét sted, hvor Troels Kløvedal blev udlært skibselektriker i begyndelsen af tresserne, inden han besluttede sig for at rejse ud i verden. Udstillingen af udviklet i et samarbejde mellem Troels Kløvedal og Naturhistorisk Museum og er støttet af Nordea-fonden.

Kilde: M/S Museet for Søfart
Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.