Redningsselskab i aktion 900 gange i 2021

Fredag 18. marts 2022 kl: 16:00

Redningsselskab i aktion 900 gange i 2021
Foto: Dansk Søredningsselskab

Dansk Søredningsselskab var sidste år involveret i mere end 900 aktioner i de danske farvande, det hidtil højeste antal. Heldigvis oplevede redningsselskabet i løbet af året en markant medlemstilgang på 40 procent.

"Ideelt set ville det være fantastisk, hvis der slet ikke var brug for DSRS. men igennem mere end 10 år har vi kunne konstatere, at vi med vores frivilliges store indsats er en stor hjælp for den indsats, myndighederne selv tilbyder. Gennem vores 12 redningsstationer i udvalgte havne i Danmark har vores flere end 300 frivillige gjort en kæmpe indsats i 2021", siger formanden for DSRS, Steen Wintlev-Jensen.

Dansk Søredningsselskab har med 12 redningstationer i Danmark i blandt andre havnene i Lynæs, Helsingør, Køge, Vordingborg, Rudkøbing, Kerteminde, Faaborg, Assens, Juelsminde og Løgstør m.fl. ligesom andre redningstjenester haft et voldsomt travlt 2021 i alle de DSRS-redningsstationer, der ligger spredt på havne udover det meste af Danmark.

Der er ingen tvivl om, at de frivillige DSRS-reddere har været presset i 2021, men alligevel siger de aldrig nej til at hjælpe, da de frivillige og organisationen sætter en ære i at hjælpe mennesker sikkert i havn. Dansk Søredningsselskab er privilegeret ved at have så dedikerede frivillige - og de 320 frivillige reddere hjalp ca. 1.800 personer i 2020 og 2.112 personer i 2021.

DSRS er en almennyttig forening, der assisterer fritidssejlere og andre bådejere, ved ikke livstruende situationer til søs, samt står til rådighed for det officielle redningsberedskab til søs.

Typisk er der ca. 10-15 aktive personer involveret i driften af en afdeling, og alle reddere har lokal tilknytning til den havn, redningsstationen ligger i. DSRS's udrykningstid fra en alarm modtages til havnen forlades er under 20 minutter.

Dansk Søredningsselskab blev grundlagt for mere end 10 år siden af nogle ildsjæle fra Nordsjælland efter en henvendelse fra det Svenske Søredningsselskab, fordi svenskerne kunne se, de blev kaldt ud til flere og flere søredninger i den danske del af Øresund.

Redaktionen


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.