Høring om Færgesekretariats arbejde

Onsdag 3. maj 2017 kl: 14:33

Høring om Færgesekretariats arbejde
Færgesekretariatet - som 18 kommuner har etableret for at fremme tiltag, der kan optimere færgefarten til de danske småøer - afholder onsdag en høring på Christiansborg i samarbejde med Folketingsudvalget for Landdistrikter og Øer.

Færgesekretariatets overordnede rammevilkår, afløserfærge-projektet og turismefremme er blandt dagens hovedemner, men der er også sat tid af til mere gennerelle drøftelser og spørgsmål fra deltagerne.

Adj. Professor Hans Otto Holmegaard Kristensen, gennemgik afløserfærge-projektet, der - hvis det bliver en succes - kan blive en forløber for en egentlig standard øfærge.

Afløserfærgen er af typen dobbeltender, 36,6 meter lang, 11,6 meter bred og med en dybgang på 2,3 meter. Servicefarten er 12 knob. Fremdriften er hybrid.

Færgen får plads til 120 pax og 19 personbiler, eller 2 lastbiler og 12 personbiler.

Udgangspunktet for færgens størrelse er en undersøgelse af et halvt hundrede mindre danske indenrigsfærgeruter, og ud fra disse tal blev afløserfærgens dimensioner bestemt, så den kan besejle fleste mulige overfarter.

Høringen er en del af Færgesekretariatets Årsmøde, der fortsætter torsdag med et medlemsmøde der afholdes i samarbejde med Kommunernes Landsforening.

Redaktionen


Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.