Verdens største yacht på prøvesejlads

Verdens største yacht på prøvesejlads

Torsdag 20. juni 2013 kl: 11:43


Den længste private yacht i verden, Azzam, på 180 meters længde har forladt Lürssen værftet i Bremen Aumund for at gennemføre de første testsejladser. Fartøjet har forladt apteringsmolen og kan nu iagttages i Nordsøen under flere dages testsejladser.

I Rendsborg i Nordtyskland har det supereksklusive værft, Lürssen, gennem de seneste næsten tre år arbejdet på færdiggørelsen af verdens største lystyacht Azzam. Skibet er længere end mange krydstogtskibe og vil uden tvivl vække opsigt, hvor det kommer.

Skibets hovedsalon er på over 500 kvadratmeter. Den er 29 meter lang og 18 meter bred og konstrueret uden støtte af søjler. Fartøjets motorer yder i alt 94. 000 hestekræfter. Det skulle angiveligt give en topfart på mere end 30 knob. Skibets fordæk kan modtage en helikopter.

Det er fortsat en gåde, hvem der ejer luksusfartøjet. Værftet har totalt mørkelagt, hvem der betaler de angiveligt 3,5 milliarder kroner yachten koster.

I april forlod fartøjet Lürssen værftets tørdok efter en byggeperiode på 28 måneder. Leveringen til den ukendte ejer forventes at ske ved udgangen af året.

Kilde: Täglicher Hafenbericht


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark