Forskningsskib holder åbent skib

Forskningsskib holder åbent skib

Mandag 20. april 2015 kl: 07:44


I forbindelse med Forskningens Døgn er der åbent skib på Danmarks største havforskningsskib DTUs Dana torsdag den 23. april 2015 klokken 14-20 i Hirtshals Havn, hvor der er gratis adgang. Det sker i forbindelse med det landsdækkende arrangement Forskningens Døgn.

”Vi vil gerne fortælle offentligheden, om den forskning og det arbejde, som vi laver. Mange lokale kender Dana, og mange vil gerne vide mere, om hvad der foregår om bord på skibet. Det bliver der mulighed for den 23. April”,siger skipper Jesper Sandager, DTU Aqua.

Mange der besøger Hirtshals Havn, har set havforskningsskibet Dana ligge ved kajen. Men kun få har set, hvad der foregår om bord på forskningsskibet. Det får man nu mulighed for torsdag. Dana ligger til kaj ved Østbassin II ved Jens Munksvej i Hirtshals.

Der vil være mulighed for at gå rundt på Dana efter en afmærket rute. På forskellige poster undervejs står forskere og besætning klar til at fortælle om skibet og DTU Aquas forskning og undersøgelser.

DTU's havforskningsskib Dana er 78 meter langt og er Danmarks eneste oceangående havforskningsskib. Skibet er forsynet med laboratorier og udstyr til at tage forskellige prøver fra havet og havbunden samt til trawlfiskeri.

Ud over faste opgaver i Østersøen, Nordsøen og Norskehavet, sejler Dana også jævnligt ved Grønland, og skibet var i foråret 2014 i Sargassohavet for at undersøge ålens tilbagegang. Dana er nummer fire i rækken af danske havforskningsskibe med navnet Dana.

Arrangementet på Dana er en del af Forskningens Døgn i Hjørring Kommune. Kommunens borgmester Arne Boelt åbner således Forskningens Døgn i kommunen den 23. april 2015 klokken 9.00 ved Dana. Herefter er der aktiviteter ombord for lokale gymnasieelever, inden alle inviteres ombord fra klokken 14.

Kilde: DTU


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark