15 søfolk strandet på skib i Aarhus Bugt

15 søfolk strandet på skib i Aarhus Bugt
Foto Morten Bach, ITF

Torsdag 10. januar 2019 kl: 16:00


Femten søfolk fra fire lande har siden den 19. december været strandet om bord på fragtskibet HHL Amur, der er ankret op i Aarhus Bugt. Fragtskibet er taget i arrest i forbindelse med at dets ejer - det tyske rederi Hansa Heavy Lift - er gået konkurs.

Både Søfartsstyrelsen og ITF har været om bord på skibet og har kunnet konstatere, at besætningen ikke lider nogen nød-

”Der er rigeligt med proviant, besætningsforholdene og diverse forsikringer er i orden, og det er bekræftet, at alle har fået udbetalt løn for december”, siger synschef i Søfartsstyrelsen Martin John, til CO Sea.

HHL Amur var undervejs fra Vestafrika til Aarhus da Hansa Heavy Lift gik konkurs den 11. december. Den 19. december ankom skibet til Aarhus for at losse.

ITF-inspektør Morten Bach har besøgt besætningen om bord.

”Jeg havde forud været i forbindelse med rederiet på både telefon og mail. Og de var både konstruktive, meget åbne og samarbejdsvillige. Jeg havde på baggrund af kontakten til rederiet en fornemmelse af, at rederiet var helt opmærksom på besætningen, og at forholdene var i orden”, siger Morten Bach.

”Den fornemmelse blev bekræftet om bord. Der var fuld dokumentation for hyreudbetalingerne for december, og alt var tip-top om bord.”

Fire nationaliteter er repræsenteret om bord på skibet, der er indregistreret i Liberia. Officererne kommer fra Rusland og Ukraine, mens de menige er fra Polen og Filippinerne.

Kilde: CO Sea


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark