Verdens ældste sejlførende tankskib sælges

Verdens ældste sejlførende tankskib sælges

Fredag 8. februar 2019 kl: 16:00


Hvis du kunne tænke dig at redde verdens sidste sejlførende tankskib - Falls of Clyde - fra at havne på havets bund, eller det der er værre, så har du frem til den 28. februar kl 11 mulighed for at afgive et bud i en lukket konvolut.

Den 141 år gamle firmaster, der blev ombygget til tankskib tilbage i 1907, har de sidste mange år ligget i Honolulu havn, hvor der var mulighed for at besøge det historiske skib.

Men nu skal den del af havnen hvor Falls of Clyde ligger ombygges, og sejlskibet skal fjernes. Det har de nuværende ejere, Save Falls of Clyde International, ikke råd til, og derfor sælges skibet nu til højestbydende.

Ud over købsprisen skal den ny ejer forvente at spendere 20 millioner dollar på at få bragt Falls of Clyde tilbage til fordums glans.

Save Falls of Clyde International planlagde oprindelig at sejle skibet tilbage til Skotland hvor det i sin tid blev bygget, men det har vist sig alt for kostbart.

Lykkes det ikke at få afsat Falls of Clyde vil skibet formentlig blive skrottet, eller sænket og brugt som kunstigt rev i nærheden af Honolulu.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark