Søfolk efterlades i stigende omfang

Søfolk efterlades i stigende omfang
Mandskabet på Henriette måtte vente halvandet år på lønnen. Arkivfoto.

Mandag 15. april 2019 kl: 16:04


Ingen hyre. Ingen mad. Intet pas. I de sidste to år er 99 skibe blevet efterladt af deres redere, der holder op med at betale regningerne og overlader besætningerne til sig selv. Det er markant flere end gennemsnittet i tidligere år.

Det er nye tal fra FN´s søfartsorganisation IMO og International Labour Organisation, ILO, der viser en opsigtsvækkende stigning i antallet af skibe, der blot forlades af rederne.

I de foregående fem år lå det gennemsnitlige antal på mellem tolv og sytten skibe. Og i de første tre måneder af 2019 er der allerede registreret tretten tilfælde, hvor skibe og besætninger er blevet efterladt af deres rederier.

Et advokatfirma i UAE, der har specialiseret sig i at hjælpe efterladte besætninger mener, at reglerne bør strammes for de rederier, der ikke lever op til deres ansvar.
At efterlade besætning på et udtjent skib er en kriminel handling og burde behandles som en sådan. Og den type redere burde offentliggøres på en “name to shame” liste, som søfolk kan tjekke, inden de påmønstrer,” siger Jasmin Fichte, partner i advokatfirmaet Fichte & Co.

Kilde: Splash

Se også denne historie om mandskabet på Henriette. Klik HER


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark