Dansk pilgrims-skib skrottes efter 48 år

Dansk pilgrims-skib skrottes efter 48 år
Akbar af Bombay blev bygget på Helsingør Skibsværft i 1971.

Mandag 13. maj 2019 kl: 16:00


Akbar af Bombay hed skibet, da det forlod Helsingør Skibsværft for 48 år siden, bygget for det indiske rederi Mogul Line til transport af pilgrimme fra Indien til Mekka. Nu venter den sidste rejse for det gamle, dansk byggede skib.

Efter planen bliver trosserne kastet i denne uge, når Akbar drager ud på sin sidste rejse. Destinationen er ophugningsstrandede ved Arlang.

For Helsingør Skibsværft var bygningen af Akbar dengang et stort projekt, der skabte international opmærksomhed.

Det 9.500 bt store skib blev i 1971 det sidste skib, der blev bygget specifikt til at fragte pilgrimme fra Indien til Mekka. Uden for sæsonen blev det indsat på en rute mellem Indien og Østafrika.

Men politiske omvæltninger i Østafrika og fremkomsten af billige rejsealternativer for pilgrimmene betød, at skibet efter et årti blev arbejdsløs på disse destinationer.

Men med plads til 1.500 passagerer og rigelig godskapacitet blev Akbar i stedet indsat på ruten mellem Chennai i Indien til Port Blair på de fjerntliggende, indiske Andaman øer.

Og her gjorde det tjeneste indtil 2014, hvor rederiet fandt det for dyrt at modernisere det aldrende skib.

Det har siden være oplagt i havnen Chennai. Og det er altså herfra, den sidste rejse går.

Men Danmark vil om kort tid igen være repræsenteret på ruten. Det sker når rederiet indsætter den første af to dansk designede passagerskibe, bygget på det indiske Cochin værft.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark