Helt elektriske polar-ekskursioner på vej

Helt elektriske polar-ekskursioner på vej
Helt stille. Helt rent. Og 100 % udledningsfri. Sådan bliver ekskursionerne i ny elektrisk drevet katamaran i Norge.

Onsdag 15. maj 2019 kl: 16:00


Norske Hurtigruten gøre oplevelsen af polar områderne nord for Svalbard til en helt ren, udledningsfri og stille oplevelse. Rederiet har derfor bestilt elektrisk drevne katamaraner, der skal indsættes på minikrydstogter fra foråret 2020.

Ordren er afgivet til det norske start-up Brim Explorer, der skal bygge de 78-fod store katamaraner, der vil blive udstyret med batteripakker, der er store nok til at forsyne skibenes elmotorer med strøm til 10 timers sejlads med en hastighed på 10 knob.

Brim Explorer´s første fartøj af samme type, som Hurtigruten har bestilt, er allerede under konstruktion og skal efter planen få debut i august i år. Skibet får kapacitet til 140 passagerer.

“Ved at kombinere grøn teknologi, rent nordisk design og et fokus på bæredygtig turisme har vi skabt det første sightseeing fartøj i verden, der er i stand til at sejle en hel dag på strøm. Vi ser frem til at bruge vores viden til at hjælpe rejseindustrien med at bevæge sig i en grønnere retning sammen med Hurtigruten,” siger Agnes Árnadóttir, co-founder og CEO i Brim Explorer.

Brim Explorer har allerede åbnet for reservationer. En tre en halv time lang tur i Trollfjorden koster 990 nkr.

Kilde: World Maritime News og Brim Explorer.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark