Fjernstyrede fartøjer skal slukke brande

Fjernstyrede fartøjer skal slukke brande

Torsdag 5. september 2019 kl: 13:59


Skibsbrande i havne kan blive slukket hurtigt og uden risiko for brandfolks liv og lemmer ved brug af en flåde af ubemandede, men fjernstyrede brandslukningsredskaber. RALanmander 1600 er designet for hurtig udrykning og har mulighed for at komme tættere på det brandene skib.

Det 16 meter lange skib er konstrueret til høj fart og har en pumpekapacitet, der modsvarer kapaciteten i større brandslukningsfartøjer.
Bag konstruktionen står amerikaneren Robert Allen, der peger på, at hans fartøj kan indsættes meget hurtigt og bekæmpe ilden på et skib, mens brandfolkene kan holde sig på sikker afstand.

RALamander kan udstyres med video og udstyr til optagelse af termiske billeder, der sendes videre til brandfolkene i realtid. Det er også muligt at sejle skibet manuelt og hurtigt overføre styringen til remotekontroller, betjent i sikker afstand af det brændende skib.

“Denne alsidighed betyder, at RALamander 1600 kan betjenes på forskellige måder og på den måde reagere effektivt i forhold til brandbekæmpelsen i havnen. Om nødvendigt kan fjernkontrollen overføres mellem forskellige operatører, der ser branden fra forskellige vinkler,” siger Robert Allan.

Kilde: Riviera


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark