Atomdrevet ubåd ventes gennem Storebælt

Atomdrevet ubåd ventes gennem Storebælt
Jesper Blaabjerg Andersen var på pletten med sit kamera i juli 2018, da den atomdrevne russiske ubåd Orel passerede Langeland.

Onsdag 3. juni 2020 kl: 11:50


Igen i år ventes danske farvande at få besøg af russiske flådefartøjer - herunder den atomdrevne ubåd Orel - når de skal deltage i den russiske flådeparade ved Sankt Petersborg i juli. Det skriver The Barents Observer.

2020 vil blive det fjerde år i træk, hvor den russiske Nord-flåde sender en atomdrevet ubåd ned gennem danske farvande, fordi det skal deltage i den årlige flådeparade i Sankt Petersborg. I år vil også destroyeren Vice-Admiral Kulakov være blandt deltagerne, skriver The Barents Observer på baggrund af oplysningerne i det russiske forsvarsministeriums avis.

Sidste år var det den atomdrevne russiske ubåd Smolensk, missilkrydseren Marshal Ustinov, destroyeren Severomorsk og slæbefartøjet SB-406 passerede gennem dansk farvand, overvåget af det danske forsvar.

Den atomdrevne ubåd Orel, der tilhører Oscar-II klassen, er blandt de største i verden og sejlede også igennem dansk farvand i 2018 på vej mod flådeparaden, hvor den var ledsaget af destroyeren Severomorsk.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark