Fjord Line fyrer op mod 200 ansatte

Fjord Line fyrer op mod 200 ansatte
Fjord FSTR bliver indsat på ruten til Hirtshals til foråret. Foto: Fjord Line

Tirsdag 15. september 2020 kl: 12:55


Fjord Line forbereder sig på, at de negative effekter af Coronakrisen vil vare længe og varsler på den baggrund store omkostningsreduktioner og afskedigelse af op mod 200 medarbejdere, oplyser Fjord Line i en pressemeddelelse.

“2019 var et rekordår for os både når det gælder omsætning og resultat, og vi var meget optimistiske for 2020. Desværre vendte alt med Covid-19. Bookingerne er nu kun en brøkdel af det vi normalt har på dette tidspunkt. Nu forbereder vi os på, at det kan tage lang tid før vi er tilbage til normal drift, siger Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line.

Rederiet, der bl.a. betjener ruter fra Hirtshals til de norske byer, Bergen, Kristiansand, Langesund og Stavanger, har gennem kontante tilskud, refinansiering og intern omstilling sikret sig et postivt cashflow på 700 mio. kr. i år, der kan sikre driften i 2020,

Men der er behov for yderligere tiltag fordi det ifølge rederiet vil tage tid, inden driften bliver normal igen.

“Vi har de sidste år brugt væsentlige ressourcer på effektivisering og automatisering i alle deler af vores virksomhed. Dette vil vi fokusere yderligere på og forventes at give betydelige besparelser. Det er dog meget vanskeligt at forudse længen på krisen, noget som kræver at vi sætter i gang yderligere tiltag. Selv med myndighedernes udvidede permitteringsregler, kompensationsordninger og lånegarantiordning, kommer vi ikke udenom at de ansatte vil blive berørte. Op mod 200 personer vil blive permitteret eller opsagt. Udgiftsreduktioner er det eneste som hjælper når indtægterne falder så dramatisk som det vi har oplevet de sidste måneder, siger Ternblom.

Kilde: Fjord Line


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark