Bunker Holding verdens suverænt største

Bunker Holding verdens suverænt største
Familien Østergaards Bunker Holding øger afstanden til nr. 2 på listen over verdens største. Foto: USTC.

Torsdag 17. december 2020 kl: 11:50


Den danske bunkerleverandør, Bunker Holding, udbygger afstanden til nummer to på listen over verdens største leverandører af bunkerolie, skriver Ship & Bunker, der udarbejder den årlige liste sammen med SeaCred. Også et andet dansk bunkerselskab er på listen over verdens ti største.

Bunker Holding, der har hovedsæde i Middelfart, har distanceret sig yderligere fra forfølgerne på top-ti listen i et år, hvor det globale salg af bunkeolie faldt. Den større afstand til konkurrenterne skyldes ikke mindst Bunker Holdings køb af bunkerselskabet OceanConnect gennem datterselskabet KPI Bridge Oil, skriver Ship & Bunker

Det andet danske selskab på top-ti listen er Monjasa, der kommer ind på en sjette plads.

Samlet set står de ti største selskaber for et estimeret salg i år af 96,2 mio. ton bunkerolie ud af et samlet globalt salg på omkring 250 mio. ton. Med et faldende globalt salg betyder det, at de ti største nu sidder på en større del af salget.

Bunker Holding ejes af Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre gennem selskabet United Shipping & Trading Company. Familiens formue blev af Berlingske tidligere i år anslået til at være 22,2 mia. kr.

Kilde: Ship & Bunker


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark