Ever Given overvejer at flytte containere

Ever Given overvejer at flytte containere
Arkivfoto.

Mandag 19. april 2021 kl: 08:57


Tusindvis af containere er strandet på Ever Given, der tilbageholdes af Suez-myndigheden, overvejes nu flyttet til mindre skibe, for at kunne nå deres slutdestinationer så hurtigt som muligt.
“Det vil ikke blive let, men der er en række muligheder,” siger en kilde.

Evergreen Marine Corporation overvejer i øjeblikket at sende tomme skibe til Bitter Lake i Suez-kanalen, hvor Ever Given ligger opbragt, eller lade skibe på vej tage containere med fra det tilbageholdte skib.

“Kunder spørger, hvornår deres containere vil blive leveret efter skibets tilbageholdelse, og muigheden for at flytte containere til andre skibe og levere dem til kunderne i Europa er nu på bordet,” siger kilden, der er direkte involveret i sagen ifølge Hellenic Shippingnews..

Ever Given løb på grund i Suez-kanalen den 23. marts og blokerede kanalen for al trafik i seks dage, inden det lykkedes at trække det fri. Skibet er lastet med omkring 18.000 teu.

De egyptiske myndigheder kræver en erstatning på i alt 916 mio. dollar, der fra flere sider - bl.a. fra forsikringsselskaber - betegnes som “vanvittigt”. Suez-kanalen kræver angiveligt bl.a. 300 mio. dollar for “tabt omdømme” i forbindelse med grundstødningen.

Skibet er efter grundige undersøgelser blev godkendt til videre sejlads mod destinationen i Rotterdam, men ligger altså fortsat i Suez-kanalen.

Kilde: Hellenic Shippingnews.



Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark