Skoleskibet Danmarks kaptajn går i land

Skoleskibet Danmarks kaptajn går i land
Kurt Andersen stopper som kaptajn på Skoleskibet Danmark. Foto: Skoleskibet Danmark.

Torsdag 17. juni 2021 kl: 09:58


En epoke slutter, når Kurt Andersen efter 21 år som kaptajn på Skoleskibet Danmark går i land. Han var 41 år, da han fik kommandoen på skibet, som han kendte godt efter seks år som henholdsvis styrmand og skolechef. “Han efterlader et kæmpe aftryk,” siger MARTEC.

Det var med beklagelse, at MARTEC accepterede Kurt Andersens beslutning om at stoppe som kaptajn på det berømte skoleskib.

"Han efterlader et kæmpe aftryk og har sammen med besætningen skabt et skib og uddannelsesinstitution med en enestående stærk kultur og en helt unik  ånd, der påvirker alle - både besætning, elever og gæster – lige så snart man træder ombord. Heldigvis er der mange stærke kulturbærere tilknyttet skibet, og vi vil gøre alt for at fortsætte den linje, Kurt har lagt, selv om det bliver store sko at fylde ud.”, siger Pia Ankerstjerne, direktør på  MARTEC.

Kurt Andersen vil dog være tilknyttet MARTEC “et godt stykke ind i 2022”, hvor han bl.a. skal hjælpe med at ansætte sin afløser.

“Som ung havde jeg det motto, at man bør kun være på  samme arbejdsplads i 5 år. Nu har jeg været på skoleskibet i 21  år som kaptajn, så  jeg føler det er ved at være på  høje tid, at en anden tager sø-støvlerne på og får kommandoen om bord. Gennem  årene har jeg mødt en uovertruffen, engageret og dygtig besætning samt nysgerrige og aktive elever, og derfor har det været en fornøjelse at være om bord. Med skibet i drift 24/7, så  er det en mageløs maritim verden vi selv skaber, hver gang skibet er på togt – og det er både spændende, sjovt og udfordrende, men også  meget krævende for alle. Det er jo ikke en badeferie vi er på. Opgaven går ud på at uddanne og danne brave søfolk, og det lykkes vi meget godt med. I hvert tilfælde er de unge nyuddannede skibsassistenter eftertragtede i søfartserhvervet,” siger Kurt Andersen.

Skoleskibet Danmark, der blev bygget i 1933, har plads til 80 elever på hvert togt og drives af en besætning på 15, der altså nu skal have en ny kaptajn ved roret.

Kilde: MARTEC.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark