Flere passagerer og last i 2021 trods Corona

Flere passagerer og last i 2021 trods Corona
Foto: ForSea.

Onsdag 26. januar 2022 kl: 16:00


ForSea, der driver overfarten Helsingør-Helsingborg gennemførte trods Corona-pandemien 99,81 pct. af alle planlagte afgange og melder om markant fremgang i såvel passagertal om fragt. Men niveauet fra før-Corona er dog endnu ikke nået.

Antallet af både fodgængere, bilpassagerer og turister var i starten af 2021 lavere en normalt på grund af den generelle frygt for Corona-smitte, men senere på året vendte udviklingen til det positive, skriver ForSea i en pressemeddelese.

Fragttransporter med lastbil er øget jævnt - også i forhold til et normal-år. Det kan ses som en effekt af et ændret forbrugsmønster, hvor flere og flere handler online og mange varer skal ud til forbrugerne. For ForSeas vedkommende har det betydet en stigning på 8,5% flere fragttransporter i forhold til 2020, og +3,5% mod normal-året 2019, skriver rederiet.

I forhold til antallet af passagerer oplevede ForSea en fremgang på 12 pct. i forhold til det stærkt Corona-plagede 2020.

”Sammenligner vi 2021 med 2019, som var et normal-år for os, så når vi ikke helt op på samme resultat. Dog gav sommeren og efteråret os en tiltrængt omsætning. Vi kan stort set følge samfundets udvikling i vores tal. Øgningen af fragttransporter er blandt andet et resultat af øget internethandel. Vores øgede passagertal og omsætningen ombord i 2021 (i forhold til 2020) viser, hvordan vi allesammen har fundet nye måder at leve, rejse og omgås hinanden på – trods pandemien. Vi går ud af 2021 med en god følelse og ser frem imod 2022", siger Kristian Durhuus, CEO på ForSea.

Kilde: ForSea


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark